Omega-3-fettsyrer i forebygger hjertesykdom

Norske leger, professorer og internasjonale helseeksperter mener kvinner, barn og ungdom bør holde seg unna oppdrettslaks på middagsfatet

Nordmenn er blitt et laksespisende folkeslag, og oppdrettslaks er blitt den nye folkefavoritten. Bare i fjor produserte Norge rundt 60 prosent av hele verdens produksjon av atlantisk laks, noe som tilsvarer 1.183.600 tonn fisk. Norske helsemyndigheter anbefaler nordmenn å spise sjømat tre ganger i uken.

Bergens TideneOppdrets laksen blir mer og mer usunn.

Oppdrettslaks foret på soyaolje kan gi økt risiko for diabetes og fedme

Nordmenn spiser rundt åtte kilo laks i året, og oppdrettslaksen har blitt en del av hverdagsmaten vår.  Og det laksen spiser, har også betydning for hva vi får i oss, sier Lisa Kolden Midtbø, som i dag forsvarer doktorgraden ved Nasjonalt institutt for ernærings- og sjømatforskning...